Gala Wedding Blog

Γάμος το χειμώνα… γιατί όχι?

σχέδιο
διακόσμηση απο βάπτιση

Σας γράψαμε ένα άρθρο με τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν για τα ζευγάρια που αποφασίζουν να παντρευτούν χειμώνα!

Η πλειονότητα των ζευγαριών στην Ελλάδα επιλέγουν να παντρευτούν το καλοκαίρι ή αργά την άνοιξη. Για αυτούς είναι αυτονόητο πως θα γιορτάσουν τη χαρά τους στον υπαίθριο χώρο κάποιου κτήματος γάμου ή σε κάποια αίθουσα δεξιώσεων δίπλα στη θάλασσα.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο γάμος το καλοκαίρι έχει μια αίγλη, που ελκύει τους περισσότερους να σκεφτούν αυτή την επιλογή πρώτη. Τα υπέροχα νησιά της Ελλάδας, τα γραφικά εκκλησάκια πάνω στο γιαλό και τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα σχεδόν υποχρεώνουν τη σκέψη κάθε μελλόνυμφου να προσανατολιστεί σε αυτή την εποχή για την ομορφότερη μέρα της ζωής του. Το γλέντι μπορεί να γίνει ακόμα και πάνω στην άμμο, ο στολισμός να είναι λιτός και ταξιδιάρικος και η νύφη να φορέσει ένα ανάλαφρο νυφικό και μαυρισμένη να εντυπωσιάσει, ενώ οι καλεσμένοι απολαμβάνουν το χορό και τη μουσική κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Αυτό το σκηνικό είναι όντως ονειρικό, μα δε σημαίνει πως και ένας γάμος το χειμώνα δεν μπορεί να μετουσιωθεί σε κάτι εξίσου όμορφο, με άλλη φυσικά ατμόσφαιρα. Οι λόγοι για να το επιλέξει κανείς δεν είναι αμελητέοι. Το χειμώνα είναι καταρχάς πολύ ευκολότερο για το μελλόνυμφο ζευγάρι να βρει ημερομηνία στην εκκλησία αλλά και στην αίθουσα της δεξίωσης, καθώς λίγοι θα έχουν σκεφτεί το ίδιο. Παράλληλα, λόγω μειωμένου φόρτου εργασίας το προσωπικό στο κτήμα ή το ξενοδοχείο της δεξίωσης θα μπορεί να ασχοληθεί με μεγαλύτερο μεράκι με το συγκεκριμένο γάμο, ενώ η περίπτωση η εκκλησία ή η αίθουσα να έχει προγραμματίσει κάποιον άλλο γάμο μετά είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένη. Έτσι, το γλέντι μπορεί να κρατήσει μέχρι το πρωί χωρίς κανέναν περισπασμό! Φυσικά, και οι τιμές στα περισσότερα κτήματα και τις αίθουσες είναι χαμηλότερες αυτή την περίοδο καθώς η ζήτηση δεν είναι υψηλή.

Στην περίπτωση χειμερινού γάμου η καλύτερη επιλογή ώρας είναι το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα. Μάλιστα υπάρχουν αίθουσες δεξιώσεων με ανοιγόμενο αίθριο και υαλοπετάσματα, οι οποίες επιτρέπουν στο φυσικό φως να λούζει τους καλεσμένους ακόμα και τις πιο μουντές μέρες. Έτσι, θα νιώθουν πως γλεντούν κάτω από τον ουρανό, ακόμα και αν βρέχει! Παράλληλα, εκείνες τις ώρες υπάρχει το καλύτερο φως για να βγουν υπέροχες φωτογραφίες, καθώς υπό τον εκτυφλωτικό καλοκαιρινό ήλιο ή μέσα στο σκοτάδι του βραδιού, οπότε γίνονται οι περισσότεροι γάμοι το καλοκαίρι, είναι δυσκολότερο για το φωτογράφο να δημιουργήσει ατμοσφαιρικές εικόνες.

Ο στολισμός της εκκλησίας και της αίθουσας μπορεί να είναι χριστουγεννιάτικος, αν ο γάμος γίνει το Δεκέμβριο, ή να στηριχθεί σε χειμωνιάτικα μοτίβα, όπως πορτοκάλια, μπαστουνάκια κανέλας, βελούδο και γενικά γήινα υλικά και χρώματα που μπορούν να δώσουν και αυτά μια ρομαντική νότα. Επίσης, το νυφικό μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακότερο σε σχέση με το ανάλαφρο και απλό νυφικό που απαιτεί ο γάμος του καλοκαιριού δίπλα στη θάλασσα, ενώ και τα μαλλιά της νύφης μπορούν να αφεθούν ελεύθερα χωρίς να τη ζεσταίνουν.

Σε κάθε περίπτωση συστατικά για έναν επιτυχημένο γάμο είναι απλά η αγάπη και η ζεστασιά της παρέας που θα απογειώσει τη μέρα και θα τον κάνει αξέχαστο όποια εποχή του χρόνου αυτός και αν γίνει.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Διαβάστε επίσης